Nieuw conditiepark krijgt naam van topsporttrainer

Nieuw conditiepark krijgt naam van topsporttrainer

Nieuw conditiepark krijgt naam van topsporttrainer

Tessenderlo - Met inspiratie van Looise topsporters als tennisser Rik Van Geel, atleet Ferdi Hoobergs, voetballer Patrick Thoelen en topsporttrainer (en partner van Tia Hellebaut) Wim Vandeven heeft Tessenderlo een eigen conditiepark uit de grond gestampt.

De 12-jarige Lore Van Geel kreeg haar zegje over de kindvriendelijkheid. Zaterdag mocht het park ingelopen worden. Tot verrassing van Vandeven werd het de ‘Wim-o-Meter’ omwille van zijn “prestaties en deskundige bijdrage”.

Wim Vandeven, Lore Van Geel (12) en sportschepen Fons Verwimp mochten zaterdag het startschot voor het nieuwe conditiepark geven. Het gratis park - dat ligt binnen het nieuwe deel van de Finse piste - is een moderne vorm van de klassieke fit-o-meter en is ook ’s avonds volledig verlicht.

Het concept is uitgewerkt door de sportdienst samen met enkele Looise toptrainers. “De verschillende oefeningen zijn deskundig opgebouwd en uitermate geschikt voor het verbeteren en onderhouden van de algemene conditie. We hebben hier goed over nagedacht. We willen zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen”, zei sportschepen Verwimp.

Stretch
De Wim-o-Meter bestaat uit 11 toestellen, een aaneenschakeling van loop-, spring-, kracht- en stretchoefeningen. Toptrainer Wim Vandeven reageerde blij verrast: “Het gaat hier om een uniek concept. Ik gebruik het vaak voor mijn trainingen en ook Tia traint hier wekelijks. De zandbak bijvoorbeeld en het trappen lopen, zijn zeer geschikt voor onze oefeningen”.

Bij de uitwerking is - ook dankzij de inbreng van Lore Van Geel - ruim aandacht besteed aan de kindvriendelijkheid. “Twee jaar geleden hadden wij een ‘leuk-nieuws-opdracht’ in de klas. Mijn nieuws was dat er in een bos in Gent een nieuwe fit-o-meter voor kinderen was aangelegd. De schepen heeft naar ons geluisterd. Ik vind ‘de sprinkhaan’ het leukst.”

Zwembad
Als beloning kreeg Lore het eerste toegangskaartje voor het nieuwe zwembad, dat op 22 augustus officieel opent.
Enkele jeugdige snaken waren zaterdag alvast al volop aan het oefenen. “Ik zal hier dikwijls naartoe komen. Het is plezant en goed voor mijn conditie”, zegt Roel Vandebrande (10). “De hangbrug is het plezantst. Waarom? Het is gewoon leuk”, vindt Karsten Wuyts (12.).

Ivo PEETERS

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio