Geiten feesten bij opening dorpsplein Kleine Spouwen

Bilzen - Zondag mochten de ‘geiten’ - de bijnaam van de inwoners van Kleine Spouwen - hun fraai vernieuwde dorpsplein feestelijk openen. Meer dan 1.000 Spouwenaren, kermisgasten en sympathisanten woonden de plechtigheid bij.

Met een muzikale optocht, een volksreceptie, een gezellig ouderwets kermisorgel en honderden kleurrijke ballons werd het plein ingehuldigd.

“We willen het mooi versierde dorpsplein op originele en ludieke wijze openstellen voor alle ‘geiten’ van Kleine Spouwen”, klonk Lambert Schoenmaekers voor de opening. En de projectgroep ‘Ik zet er mijn schouders onder’ - die speciaal voor de herinrichting werd opgericht - voegde daad bij het woord. Een kudde geiten kreeg als eerste toegang tot het nieuwe plein. Ook het stadsbestuur wachtte een speciaal onthaal. Burgemeester en schepenen werden in een 2-pk’tje of ‘geitje’ onder luid getoeter het plein opgereden.

Tijdens het feest werd ook het ‘Astridbeeld’ ingehuldigd. Een blijvende herinnering aan de succesvolle musical Astrid, die tientallen dorpsgenoten 8 jaar geleden brachten. “Het nieuwe dorpsplein is sfeervol heringericht. Ik ben ervan overtuigd dat dit het dorpsleven ten goede zal komen”, besloot burgemeester Johan Sauwens.

ErSm/CN

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio