Hasselaar doodgestoken op parking van danscafé

Hasselaar doodgestoken op parking van danscafé

Hasselaar doodgestoken op parking van danscafé

Hasselt - Bij een steekpartij op de parking van een danscafé in de Kortrijkstraat in Wevelgem is in de nacht van zaterdag op zondag een 27-jarige bewoner van de Hasseltse wijk Ter Hilst doodgestoken.

Slachtoffer is Rasim Uslü. Hij kreeg een messteek in de lies en bloedde dood.

Zondagavond kwamen de familie, vrienden en kennissen van het slachtoffer samen in de straat waar Rasim Uslü woonde, in de Constant de Rouxstraat in de Hasseltse wijk Ter Hilst.

“We wachten allemaal op nieuws. We zijn vanochtend ingelicht maar weten nog altijd niet wat er precies is gebeurd”, vertelt Mukadder Sahin, de oom van het slachtoffer.

“Volgens de politie van Gent is Rasim samen met een vriend uit Hasselt naar Wevelgem gegaan. Daar zou er zich in de dansclub een discussie voorgedaan hebben en zijn Rasim en een man waarmee hij aan het discussiëren was naar buiten gegaan. Op de parking is mijn neefje neergestoken. Hij werd geraakt in de liesstreek en bloedde dood. Meer weten we niet”, aldus de oom.

Vriend
“Wie die vriend uit Hasselt is, weten we ook nog niet. Dat wil de politie ons niet zeggen. Rasim was een zachte, teruggetrokken jongen. Hij vertelde niet veel maar is zeker niet iemand die ruzie zoekt. Dat hij in Wevelgem uitging, wisten we ook niet”, aldus de oom.

Voortvluchtig
De dader is voorlopig nog voortvluchtig. Politie, onderzoeksrechter, parket, wetsdokter en het gerechtelijk labo kwamen zondagochtend ter plaatse op de parking van het danscafé in Wevelgem voor de nodige vaststellingen en een grondig sporenonderzoek.

Nancy VANDEBROEK

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio