Acteur Harry Potter-film sterft na steekpartij

In Londen is een steekpartij op straat zaterdagochtend dodelijk afgelopen. Het slachtoffer, de 18-jarige Rob Knox, speelt een kleine rol in de volgende Harry Potter-film.

ssimons

Het incident vond plaats in de vroege uurtjes op zaterdag. Een 16-jarige kreeg op straat, buiten de Metro Bar, een messteek in de borst. Zijn toestand zou niet levensbedreigend zijn. Een 21-jarige kreeg een messteek in de nek. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gevoerd. Nog een andere persoon liep verwondingen op aan de hand.

Acteur Rob Knox werd eveneens neergestoken. Hij overleefde de steekpartij niet.

"Je denkt nooit dat zoiets je kan overkomen. Rob was geen uitschot, dit was geen gevecht tussen bendes. Iedereen hield van hem," zegt de 16-jarige Vicky May, een nichtje van Knox.

De politie arresteerde na de feiten een 21-jarige man op verdenking van moord. Over het motief van de dader wordt nog in het duister getast.

Harry Potter

Knox heeft een klein rolletje in de volgende Harry Potter-film, De Halfbloed Prins. "We zijn geschokt en bedroefd door het nieuws. Ons medeleven gaat uit naar zijn familie," zei filmproducent Warner Bros in een verklaring.

Aangeboden door onze partners