Real heeft 80 miljoen euro veil voor Ronaldo, Ferguson woest

Real Madrid zou het recordbedrag van 80 miljoen euro veil hebben voor Cristiano Ronaldo. De Koninklijke zou de Portugese superster nog voor het EK willen strikken, schrijft de Spaanse sportkrant 'Marca'. Sir Alex Ferguson, de huidige coach van Ronaldo, is niet te spreken over de werkwijze van Real.

pirombouts

"Ronaldo heeft al aangegeven bij ons te willen spelen", vertelde Madrid-preses Ramón Calderón aan de verzamelde pers. "We doen er dan ook alles aan hem naar Madrid te halen, het liefst nog voor de start van het EK voetbal in Oostenrijk en Zwitserland."

Franco

Man U-coach Alex Ferguson hekelt de opdringerige wijze waarop Real Madrid zich manifesteert. "Ik geraak gewend aan de manier waarop Real zaken doet. Die club heeft gewoon geen ethiek. Ze denken dat iedereen zich aan hen moet aanpassen, maar daar doen wij niet aan mee." Ferguson legde zelfs een verband met het regime van Franco.

Cristiano Ronaldo won woensdag nog de Champions League met Manchester United. Hij gaf aan te willen blijven, maar "beloofde niks". Als Ronaldo naar Real zou gaan voor het genoemde bedrag, wordt hij de duurste voetballer in de geschiedenis van het voetbal. Die eer is voorlopig weggelegd voor Zinedine Zidane, die in 2001 voor 75 miljoen euro van Juventus naar, jawel, Real Madrid trok.