Met Gert Steegmans naar de F1 in Monte Carlo

Gert Steegmans was voor een dag niet gewoon wielrenner, maar F1-fan. Dit weekend is het autosportcircus te gast in zijn nieuwe thuishaven Monaco. “Deze vier dagen zijn redelijk speciaal: champagne, kaviaar, geld en veel luxe. Maar normaal is het hier heel anders.”

wverhaert

Volgend jaar start de Tour de France in Monaco, op het beroemde F1- circuit langs het Casino, door de tunnel en rond de mondaine jachthaven. Spurter Gert Steegmans gaat dit weekend al eens kijken. Niet om de proloog te verkennen, maar wel om eindelijk de F1 eens live mee te maken. In Monaco dan nog, waar hij zelf sinds anderhalf jaar woont.

“Veel wielrenners zijn gek van auto’s en autosport”, zegt hij. “Toen ik acht was, hadden we thuis een kart. Daarna hebben ze me met zachte hand naar het wielrennen geduwd, maar misschien heb ik daar wel een carrière laten schieten, denk ik soms. Want mijn leven als coureur lijkt me toch zwaarder.”

“Ik heb altijd veel naar F1 gekeken. Tegenwoordig moet ik ‘s zondags zelf dikwijls rijden. Maar dit is een mooie kans om te zien wat er waar is van de F1-mythe.”

Jas met beetje bont: 16.500 euro

In Monaco betaal je geen belastingen maar het leven is peperduur, wil de mythe. “Ik doe mijn inkopen in de Carrefour of in het buurtwinkeltje om de hoek. De prijzen liggen daar lager dan in België. De mensen uit Nice en Ventimiglia komen hier winkelen omdat het goedkoper is. Maar anderzijds is het wel zo dat the sky hier the limit is: het is niet duurder, maar je vindt wel de duurdere gamma’s. Ik ben eens met mijn ex gaan winkelen. We zagen een jas met een klein beetje bont in de kraag. Ze was eigenlijk tegen bont, maar dit vond ze wel mooi. Het prijskaartje: 16.500 euro.”

Lees de rest van het artikel in de krant.