Zaterdag selectie voor Italië bekend

René Vandereycken maakt zaterdag zijn selectie bekend voor de vriendschappelijke interland van vrijdagavond 30 mei in Firenze tegen Italië.

wverhaert

Twaalf spelers zijn al zeker van een plaatsje in de kern van de bondscoach, die aangevuld zal worden met een aantal Jonge Duivels die momenteel in Malta op stage verblijven.

Dertien Rode Duivels werden vorige week al aangeduid, daarvan viel Karel Geraerts al geblesseerd af. Het overige deel van de selectie wordt overgeheveld van de olympische ploeg die momenteel in Malta verblijft.

Namen

De Jonge Rode Duivels die deel zullen uitmaken van de Aploeg keren zaterdag al terug uit Valletta. Horen daar zeker bij: Vincent Kompany, Marouane Fellaini, Logan Bailly, Jan Vertonghen en Moussa Dembele. Maken ook kans: Faris Haroun, Axel Witsel en Stijn De Smet. Kevin Mirallas mag van zijn club OSC Lille donderdag pas aansluiten.

Gozo

De groep die in Malta blijft, krijgt zaterdagnamiddag vrij. Er staat dan een uitstap geprogrammeerd naar het eilandje Gozo, vlakbij Malta. Zondag keren zij dan terug richting Brussel.

De A-ploeg begint zijn voorbereiding op de oefenwedstrijd tegen de wereldkampioen maandagnamiddag in Tubeke, waar om 15.30 uur getraind wordt.

De selectie: Defour, De Man, Gillet, Hoefkens, Huysegems, Mudingayi, Renard, Simons, Sonck, Stijnen, Swerts, Van Buyten. Deze groep wordt aangevuld met spelers uit de olympische selectie.