Lijst Dedecker voert campagne in Benidorm

Een delegatie van Lijst Dedecker was vorige week 24 uur op bezoek in Benidorm en Calpe. Doel: Vlaamse stemmen ronselen en luisteren naar de stem van het volk. Uw krant was erbij.

wverhaert

SOS Gezond Verstand. Zo heet de campagne waarmee LDD-ondervoorzitter Jürgen Verstrepen en nationaal partijsecretaris Peter Reekmans al sinds eind vorig jaar toeleven naar de Vlaamse verkiezingen van juni 2009.

Verstrepen trekt volgend jaar de Antwerpse lijst van LDD en moet het opnemen tegen toppers als Kris Peeters (CD&V), Patrick Janssens (sp.a), Dirk Van Mechelen (Open Vld), Filip Dewinter (VB) en Mieke Vogels (Groen!). Reekmans is het LDD-boegbeeld in Vlaams- Brabant en wordt daar volgend jaar wellicht de Vlaamse kopman.

“Met SOS Gezond Verstand willen we de Dorpsstraat weer naar de Wetstraat brengen”, leggen Verstrepen en Reekmans uit. “We bezoeken uitgaansbuurten, bioscoopcomplexen en winkelstraten om ons voor te stellen en om van de mensen te horen wat ze belangrijk vinden. Met die informatie gaan we het LDD-programma verder verfijnen.”

Oudste doelgroep

Om ook de oudste doelgroep aan de tand te kunnen voelen, heeft het duo een origineel idee bedacht: een trip naar Calpe en Benidorm, het grootste Vlaamse rusthuis aan de Spaanse Costa Blanca.

In hun kielzog nemen ze enkele andere LDD’ers mee. Zo is er Martine De Graef uit Sint-Katelijne-Waver, in een vorig leven nog gedeputeerde voor de VLD en volgend jaar wellicht nummer twee op de Antwerpse LDD-lijst.

Lees de rest van het artikel in de krant.