Hospitaalstraat weer open voor verkeer

Vrijdag zijn de Hospitaalstraat en een deel van de Sint-Martinusstraat opnieuw opgesteld voor het verkeer. Daarmee komt een einde aan de verkeersellende die het centrum van Bilzen ruim drie maanden lang teisterde.

De Hospitaalstraat is een belangrijke verkeersader voor het doorgaand verkeer van lijnbussen en personenvervoer van en naar het station. Er ging vooral aandacht naar de zwakke weggebruikers, want veel scholieren stappen er van de bus om naar de diverse scholen te gaan. Bovendien komen er ook veel bezoekers van het ziekenhuis en is er altijd druk doorgaand verkeer.

“De Hospitaalstraat en een gedeelte van de Sint-Martinusstraat waren dringend aan een opknapbeurt toe. Daarom hebben we die wegen heringericht en tegelijkertijd verkeersveiliger gemaakt. We hebben er werden zowel riolerings- als wegenwerken uitgevoerd en er is een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd”, zegt burgemeester Sauwens.

De uitvoering ervan gebeurde in samenwerking met de VMSW, de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen. De totale kostprijs bedraagt 465.000 euro, waarvan 263.000 euro ten laste van de stad.

JCr

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio