Gemeente besteedt extra aandacht aan de wijken

De gemeente zal de komende jaren almaar meer wijkgericht werken. Zowel binnen het gemeentebestuur, als bij de ambtenarij en de politie worden verantwoordelijken voor elke wijk aangeduid. Dit weekend staat Houthalen-Oost alvast in de kijker met onder meer een garageverkoop.

Burgemeester Yzermans kondigde eerder al aan dat elke wijk een of meerdere eigen schepenen zou krijgen. Die visie zal verder doorgetrokken worden in het hele beleid van de gemeente. “We willen deze legislatuur alles inzetten op het wijkgericht werken”, aldus Alain Yzermans.

“We hebben de mosterd hiervoor gehaald in Maastricht, waar mooie resultaten worden geboekt met zo’n werking. Binnen de politie zijn al wijkteams opgericht. Bedoeling is om ook binnen de ambtenarij, over de grenzen van alle diensten heen, verantwoordelijken per wijk aan te duiden. Vanaf volgend jaar willen we hier echt mee starten.”

Een eerste resultaat daarvan is de ‘Wijkfocus 2008: Houthalen-Oost’. Onder die noemer worden dit weekend in de wijk tal van activiteiten georganiseerd, waaronder een grote garageverkoop. “Zo’n 180 huizen nemen deel”, vertelt opbouwwerkster Nicole Baerts van Rimo. “Het idee kwam van de verschillende wijkcomités. We wilden graag nog eens een grote activiteit doen met de hele wijk, om nieuwe beweging te krijgen in Houthalen-Oost.”

Deze zomer vindt onder meer nog een soccertoernooi plaats op het Lindeplein en volgt in het najaar een milieuweek. “Elk jaar zullen we een nieuwe wijk aanpakken”, besluit burgemeester Yzermans. “Volgend jaar is dat wellicht Lillo. Het huidig protest daar toont dat er veel mensen zijn die zich voor de wijk willen inzetten.”

De garageverkoop loopt zondag 25 mei van 10 tot 18 uur in heel de wijk. In jeugdhuis The Bassment, chiro De Hazehol en wijkcentrum De Hutte kunnen bezoekers naar het toilet gaan en iets eten of drinken. Het gemeentebestuur organiseert tussen 10 en 14 uur een fietszoektocht en -graveeractie, een tentoonstelling met foto’s over de wijk en een infostand.

PeC

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio