Christian Denis krijgt prestigieuze prijs van Gourmand voor kookboek

Christian Denis krijgt prestigieuze prijs van Gourmand voor kookboek

Christian Denis krijgt prestigieuze prijs van Gourmand voor kookboek

Kortessem - Het kookboek ‘Producten uit Haspengouw’ van sterrenkok Christian Denis uit Vliermaal, uitgegeven in juni 2007 bij Lannoo, is door Gourmand onderscheiden met de hoogste award.

Christian Denis, eigenaar en kok van restaurant Clos St. Denis, is dit jaar meteen de enige Belg die met zo’n onderscheiding aan de haal gaat. Het met foto’s geïllustreerde kookboek wordt zo opgenomen in het ‘Gourmand World Cookbook’.

Christian Denis: “Wereldwijd is er de laatste jaren veel aandacht en interesse voor kookboeken waarin lokale en regionale producten de basis vormen. Nergens in Vlaanderen zijn meer hoogwaardige streekproducten voorhanden dan in Haspengouw. In het genomineerd kookboek staan gerechten met grotchampignons uit Kanne, groene asperges uit Sint-Truiden, waterkers uit Lauw, appelen, peren en klein rood fruit uit Haspengouw, stroop uit Vrolingen en Borgloon, witte wijn uit Opleeuw, bier uit Kerkom, jenever uit Hasselt, …."

"Ik heb het geluk midden in de boomgaarden te wonen. Wat de natuur voortbrengt, kan nooit vergeleken worden met wat de mens forceert. Zelf heb ik een hectare hoogstambomen aangeplant met wel twintig verschillende soorten peren en tien verschillende soorten appelen. Een chutney van kweeperen is onovertroffen bij wild.”

FrCr
Het boek ‘Producten uit Haspengouw’ en de Franstalige versie ‘Produits du terroir de la Hesbaye’ zijn uitgegeven bij Lannoo en kosten 40 euro.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio