“Dit is een pastarante”

Bree - Op de hoek van het Vrijthof, pal in het historische hart van Bree, opende Hennie Habets het ‘pastarante’ Pasta e Vino. Niet alleen de gerechten op de borden, maar de hele zaak ademt een Mediterraan sfeertje uit.

Hennie is een kok met ervaring. Tot voor kort baatte ze het eet- en swingcafé Windstar in Maaseik uit. “In onze vorige zaak kon je overdag lekker eten en ’s avonds gezellig dansen. Die danspartijen liepen vaak laat uit, en ik was eigenlijk een beetje uitgekeken op het nachtleven. Via vrienden kwamen we in dit schitterend pand met zicht op het Vrijthof terecht.”

Het gebouw werd helemaal heringericht: er kwam een open keuken en het interieur kreeg een zuiders tintje. “We zijn geen Italiaans restaurant. We kozen bewust voor de naam ‘pastarante’: we serveren immers alleen pastagerechten. Ook bij onze vlees- of visbereidingen wordt enkel pasta geserveerd. Voor aardappelbereidingen kan je hier niet terecht.”

De prijzen in Pasta e Vino worden bewust aan de lage kant gehouden. “Iedereen moet hier voor een lekker bord pasta terecht kunnen. De meeste hoofdgerechten zijn onder de 10 euro geprijsd. Alleen sommige exclusievere vis- of vleesbereidingen zijn iets duurder. We werken trouwens uitsluitend met verse producten: alle pasta’s en sauzen worden à la minute bereid.”

PaBr

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio