IJs volgens grootmoeders recept

Jo Bijnens en Wendy Verboven hebben in het voormalige Koffiehuis Erik ijssalon ‘De zoete verleiding’ geopend. “15 jaar was ik vrachtchauffeur, en al die tijd heb ik grootmoeders recept voor ambachtelijk ijs bijgehouden”, zegt Jo.

Jo Bijnens, afkomstig van Zutendaal, volgde een opleiding voor spekslager-traiteur. “Een jaar of zeven heb ik die job uitgeoefend. Daarop ben ik vrachtchauffeur geworden. Ik heb altijd gezegd: tot mijn 40ste rij ik met de camion, dan begin ik als zelfstandige met het recept van mijn grootmoeder.” In de weekends kan hij rekenen op zijn partner Wendy Verboven uit Schaffen: “Ik werk nog als zelfstandig tuinarchitect. Bovendien hebben we vijf kinderen. Ook die moeten opvang hebben.”

“We hebben gezorgd voor een ruime parking en een schitterend terras. We hebben een kleine kaart met croques, pastagerechten en slaatjes, en elke maand een nieuwe suggestiekaart. Maar in de eerste plaats bieden we ijs aan. Ons spectaculairste aanbod zijn onze soezen met ijs: een soes gevuld met vanilleijs, banaan, advocaat en overgoten met warme chocoladesaus. Ook onze ananas grandeur valt enorm in de smaak. Een halve ananas gevuld met vanilleijs en overgoten met een warme saus van grand marnier. De klant kan ook zelf een coupe samenstellen, en we doen ook afhaalijs.”

Roger VANHOUDT

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio