FC Rozendaal stopt na 44 jaar met voetballen

FC Rozendaal stopt na 44 jaar met voetballen

FC Rozendaal stopt na 44 jaar met voetballen

Diepenbeek - Met een afscheidsmatch en een burenfeest stopt vriendenvoetbalploeg FC Rozendaal dit weekend. “Jammer, omdat we zowat de enige vereniging in Rozendaal zijn”, zegt speler-sponsor Luc Jacobs. “Er zullen zaterdag traantjes vloeien, want 44 jaar wijkvoetbal veeg je niet zomaar weg.”

Vandaag trappen de veteranen van FC Rozendaal hun laatste wedstrijd op gang om 13.30 uur, aansluitend speelt de ‘zaterdagploeg’, die er eind vorig seizoen al officieel mee kapte, nog de allerlaatste wedstrijd op het veld aan de Onderwijslaan tegen een mix van oud-spelers die nog één keertje de schoenen willen aantrekken.

“We hopen eigenlijk stiekem dat Harry Lemmens, vandaag voorzitter van KRC Genk maar zelf oud-speler van onze ploeg, dan een kijkje komt nemen”, zegt Jacobs. “Na de wedstrijden is er een reuzenbarbecue en dan wordt het echt afscheid nemen. We hebben de mensen uitgenodigd om een beitel en hamer mee te brengen, om zo als afscheid een stukje van onze kantine mee naar huis te nemen.”

“In juni worden de kantine en de kleedkamers wellicht snel afgebroken, omdat ze in een parkzone liggen en dus illegaal zijn”, weet Jacobs.
“Een hele generatie jongens heeft hier leren voetballen. De eersten hebben zich omgekleed in de achterkeuken van enkele buurtbewoners. In de jaren 90 kwam er een berging bij tegen de kantine. Sindsdien is de bal blijven rollen, tot we het slechte nieuws kregen. De gemeente kan ons helaas geen andere oplossing bezorgen, maar wellicht krijgen we, door hun bemiddeling, de kans om op de terreinen van Berg&Dal te gaan spelen.

DJ

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio