Zware brand vernielt stock van drinkmarket

Vrijdagnamiddag is brand uitgebroken in drinkmarket Claes aan de Eik in Munsterbilzen. De brand was zo hevig dat de volledige bovenverdieping in de vlammen opging. Door de aanwezigheid van lege plastic bakken ontstond een hevige zwarte rookpluim die kilometers ver te zien was. De zaak blijft voorlopig gesloten.

De brand brak rond 15.45 uur uit. Op dat ogenblik was uitbaatster Sandy Claes in de zaak aanwezig maar had van het vuur niets opgemerkt. Het was een oom van de familie, die in de buurt was, die een brandgeur waarnam. Toen hij zich omdraaide, zag hij de vlammen al door het dak uitslaan. De man bracht meteen de uitbaatster op de hoogte die ging kijken of er nog klanten in de zaak waren. Dat bleek niet het geval te zijn.

Jason Dodson, de man van de uitbaatster, was op het ogenblik van de brand elders en zag al van ver de rookpluim. Al wist hij toen nog niet dat die vanuit zijn eigen zaak kwam. Pas nadat zijn echtgenote hem verwittigde, sloeg de angst hem om het hart.

Buren waarschuwden meteen de brandweer van Bilzen. Die was snel ter plaatse. Maar omdat het vuur zo hevig was, moesten de twintig manschappen versterking oproepen van de collega’s van Hoeselt die met een tiental manschappen ter plaatse kwamen. De brandweermannen slaagden er in het winkelgedeelte van de drinkmarket te vrijwaren. Toch konden ze niet voorkomen dat het bovengedeelte, waar vooral lege bakken stonden, volledig in de vlammen op ging. Volgens de eigenaar is er veel rook- en waterschade en is de drank die nog in de hal staat niet meer bruikbaar. De drankstock die er staat heeft een waarde van om en bij de 200.000 euro.

Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid.

Chris Nelis

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio