‘Charly 7’ voor brandweervoorpost Neerpelt

‘Charly 7’ voor brandweervoorpost Neerpelt

‘Charly 7’ voor brandweervoorpost Neerpelt

Lommel - De eerste wagen voor de brandweervoorpost in Neerpelt kan uitrijden. Hij is vrijdag voorgesteld in de Lommelse kazerne. Het personeels- en materiaalbusje is een Ford-voertuig en kreeg de naam ‘Charly 7’ mee.

Brandweerdienstchef Jan Jorissen: “De wagen komt er voordat het gebouw van de voorpost in het Heikesveld in Neerpelt rechtstaat. Dat is goed, want hij vervult een logistieke functie en zal de nieuwe rekruten naar de brandweerschool in Genk brengen voor hun intensieve opleiding. Vijftien stagiairs volgen die op dit moment. Hier in de kazerne oefenen ze drie keer per week. Nog eens tien mensen leggen binnenkort een ingangsexamen af. De vooruitzichten zien er dus goed uit voor ons, maar bijkomende gemotiveerde kandidaten blijven welkom.”

Burgemeester Peter Vanvelthoven van Lommel: “De inzet van dit voertuig is de tweede concrete stap die de gemeenten Neerpelt en Lommel zetten bij de realisatie van de voorpost, na de aanwerving van de nieuwe brandweerlui. Een vrachtwagen type half-zware autopomp is nu in aanbesteding. Hij komt er binnenkort. Na de bouw van de voorpost gaat er nog een bosbrandweerwagen vanuit de Lommelse kazerne naar Neerpelt.”

Burgemeester Raf Drieskens van Neerpelt: “Binnen 14 dagen dienen we de bouwvergunning in voor de voorpost. Ze zal in de loop van de zomer in orde zijn. De aanbesteding van ontwerp én realisatie is gebeurd. Dus zullen we in de nazomer - quasi dadelijk na het binnenlopen van de vergunning - kunnen starten met de bouw van de voorpost. We hopen dat ze begin 2010 aan het werk gaat.”

CL

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio