Limburgse motorbeveiliging

Limburgse motorbeveiliging

Limburgse motorbeveiliging

Genk - Mooie machine gekocht? Proficiat. Maar u ligt nog wakker van beveiliging tegen diefstal? Dan kan een Limburgse uitvinding u van dienst zijn. Beveiligingsfirma IPS uit Genk ontwikkelde samen met Securitas Alert Services een uniek track&trace-systeem.

Het nieuwe volgsysteem - BikeGuardian genoemd - zopas op punt gesteld. “Er bestaan natuurlijk al tal van beveiligingsystemen met alarm, sirenes en dies meer. Het unieke aan ons systeem is dat het gekoppeld is aan de meld- en volgkamer van Securitas Alert Services, waar de bewegingen van de motor ten alle tijde kunnen gevolgd worden”, zeggen Sven Soave van IPS en Erwin De Bisschop van Securitas Alert Services.

Track&trace
Basis van het systeem is geminiaturiseerd gps-gsm-systeem, dat volledig in de elektronische bedrading van de motor wordt weggewerkt. Onzichtbaar dus voor mensen met minder nobele ideeën.”Vanaf het ogenblik dat iemand het voertuig ongeoorloofd tracht op te tillen of te verplaatsen, wordt een stil alarm naar de meldkamer gestuurd. De eigenaar wordt door de operator in de meldkamer op de hoogte gebracht. Indien nodig, verwittigt hij de politie. Dankzij de aanwijzingen van de meldkamer van Securitas, kan de gestolen motor snel worden opgespoord”, legt De Bisschop uit. “En dat in ruim 20 landen in Europa.”

Verzekering
“Het systeem behoedt de eigenaar ook voor ‘bikejacking’. Telkens hij start wordt de bestuurder namelijk gevraagd zich te identificeren”, zegt Soave. “Het waarschuwt de bestuurder ook bij te laag batterijniveau.”

Verschillende verzekeringsmaatschappijen hebben al interesse betoond. “Voor dure personenwagens zijn dergelijke systemen al verplicht. Maar voor motoren was er nog niet aan gedacht. Eén en ander zou de verzekeringspremie een stuk lager kunnen doen uitvallen. Maar zover zijn we nog niet”, zegt Soave.
IPS in Genk telt 7 medewerkers en is voorts gespecialiseerd in inbraak- en brandbeveiliging, camerabewaking en meldsystemen voor de zorgsector.

Dominiek CLAES

Bikeguard is te verkrijgen vanaf 599 euro (incl. btw), met inbegrip van installatie, 1 jaar aansluiting op de meldkamer en 1 jaar Simkaartkosten. Meer info: www.amasystems.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio