E17 vrijgemaakt na twee zware ongevallen met vrachtwagens

Maar liefst zeven vrachtwagens botsten bij twee ongevallen op de E17 tussen Kortrijk en Gent, richting Antwerpen. Twee chauffeurs raakten gekneld, een ervan werd bevrijd door de brandweer. Het andere slachtoffer is overleden. De politie pakte een onoplettende chauffeur op. De snelweg werd ondertussen weer vrijgemaakt. Pendelaars dienen een omleiding via secundaire wegen te volgen.

wverhaert

Het eerste ongeval gebeurde rond half zeven aan de parking in Nazareth. Volgens de hulpdiensten raakten daarbij vier grote en en kleine vrachtwagen betrokken. Een van de bestuurders heeft het ongeval niet overleefd. Twee andere slachtoffers werden lichtgewond naar het ziekenhuis afgevoerd. De politie pakte een onoplettende chauffeur op.

Een half uur later gebeurde er in de ontstane file een tweede ongeval. Twee vrachtwagens botsten ter hoogte van Deinze. Brandweerlieden konden een geknelde chauffeur bevrijden, hij raakte zwaar gewond.

Omleiding

Het Vlaams Verkeerscentrum raadt reizigers aan om de snelweg aan de afrit Deinze te verlaten. Vervolgens geraken ze via de N35, N60 en de oprit De Pinte terug op de snelweg. Het verkeer dat vanuit Kortrijk naar Gent moet, volgt het best de E403 tot Brugge en van daar de E40. Lange afstandverkeer vanuit Frankrijk richting Antwerpen, gaat het snelst via Doornik en Brussel.

De precieze omstandigheden van beide incidenten zijn nog onduidelijk. Volgens de eerste vaststellingen zouden de twee ongevallen te wijten zijn aan een onjuist manoeuvre en/of aan onaangepaste snelheid.

Alle verkeersinformatie vindt u op www.fileclub.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer