Vergoossen adviseur van Genk

Racing Genk en Sef Vergoossen gaan voor de tweede keer met mekaar in zee. Vier jaar nadat er een einde kwam aan het trainershoofdstuk van de nu 60-jarige Nederlands-Limburger in de Cristal Arena, keert hij er terug als adviseur.

Dat is het resultaat van een kort, maar constructief gesprek dat Vergoossen gisterenavond had met Harry Lemmens en Jos Vaessen op het kasteeldomein, waar Vaessens Stichting Ommersteyn is gevestigd.

Over de precieze invulling van de functie die Vergoossen binnen de club gaat vervullen, worden voorlopig geen details bekendgemaakt. “Eerst gaan we donderdag de raad van beheer inlichten”, aldus Vaessen. “Die moet het licht nog op groen zetten.”

Maar in eerdere interviews had Vaessen wel al laten verstaan hoe hij de rol van adviseur ziet. “We willen niet alleen gebruik maken van de voetbaltechnische expertise van Vergoossen, maar ook van zijn know how op organisatorisch en maatschappelijk gebied. De mens Vergoossen past perfect bij onze club.”

Projectgebonden

Vergoossen zelf had wel oren naar een nieuwe samenwerking met Genk. Hij was destijds als trainer al erg begaan met de sociale rol die de club moet vervullen. Wellicht situeert zijn nieuwe taak zich hoofdzakelijk op dat vlak: het community-gebeuren. Tegelijkertijd kan de club zich bedienen van zijn expertise op commercieel en sportief vlak.

De duur van de overeenkomst “is projectgebonden”, omschreef Vaessen gisteren het nieuwe samenwerkingsverband. “Het is niet de bedoeling dat ik op de stoel van de trainer of van eender wie ga zitten”, zei Vergoossen zelf. “Ik ga ondersteuning bieden, waar en wanneer dat nodig is.”