”Ik presenteer om plaatjes te persen”

Onder het motto ‘music sets you free’ organiseert vzw Marakucha komend weekend voor de derde keer het wereldmuziekfestival Saka Saka.

Ditmaal niet in de oude gevangenis van Hasselt maar op het terrein van de oude gelatinefabriek. Drie dagen live-optredens, workshops, eetstanden en marktkraampjes uit de hele wereld. Headliner op dag 2 is Karoline Kamosi, alias Leki, die het publiek alvast warm komt maken voor haar nieuwe album ‘Multiplicity’, dat in juni verschijnt. “De titel is veelzeggend”, klinkt het. “Ik wil mezelf niet in een hokje duwen.”

Single ‘Over The Rainbow’ doet het niet slecht. Het nummer staat al wekenlang in de Ultratop en stond onlangs zelfs even op de tiende plaats, Leki’s hoogste notering sinds debuutsingle ‘Breakin’ Out’ uit 2004. Daar zit ongetwijfeld ‘Prison Break’ voor iets tussen: ‘Over The Rainbow’ fungeerde hier in Vlaanderen als soundtrack bij het derde seizoen.

“Zeker op internet heeft dat mee het succes bepaald”, bekent Leki. “Iedereen die op YouTube de woorden ‘prison’ en ‘break’ intikte, kwam automatisch ook bij de videoclip van ‘Over the Rainbow’ terecht.”

Steven VANCLEEF

Saka Saka, op 23, 24 en 25/5 in de oude gelatinefabriek aan de Kanaalkom in Hasselt.

Meer info: www.sakasaka.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio