Zorgcampus voor ouderen

Voor de uitbouw van een zorgcampus voor ouderen, koopt de gemeente gronden en een pand in de Rozenstraat en de Kimpenstraat. De bestaande panden zijn bestemd voor afbraak.

Voor 13a 10ca betaalt de gemeente 250.000 euro. Simon Briers van Nivo 21 noemt het verschil in aankoopprijs met vorige aankopen “opmerkelijk”. Burgemeester Spreeuwers (CD&V) zegt dan weer dat de aankoopprijs vastgesteld wordt door de registratie.

• De drie voetbalploegen in Opglabbeek, Kabouters, Louwel en Nieuwe Kempen, krijgen 45.000 euro subsidie. De sportraad adviseerde gunstig, maar stelde een andere verdeling voor. Het college kiest voor een evenredige verdeling, 15.000 euro per club. De subsidie zal onder meer dienen om de openstaande schulden van de clubs af te betalen. Het overblijvende gedeelte wordt gebruikt om de infrastructuur te verbeteren en voor de uitbouw van de jeugdsport. Alle clubs dienden een investeringsplan in. Elke voetbalclub zal minimaal 5.000 euro zelf financieren.

• Aquafin legt rioolwaterzuivering aan op eigendom van de gemeente. Voor het bergingsbekken collector Bosbeek verleent de gemeente een erfdienstbaarheid om een ondergrondse afvalwatercollector te laten plaatsen. Aquafin betaalt de gemeente een totale forfaitaire vergoeding van 42 euro.

RDr

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio