Bouw Mobility Center dit najaar van start

In het najaar gaat het Mobility Centre Genk-Zuid ook effectief vorm krijgen. Op zo’n 25 hectare komt een technostreet, een beveiligde parking voor 250 vrachtwagens, een hotel, kantoren en een opleidingscentrum. Alles samen goed voor 300 tot 400 jobs.

De laatste vergunning is inmiddels toegekend.

Met de Limburgse primeur willen Group Ewals, De Scheepvaart en de LRM tegemoet komen aan onder meer het nijpend gebrek aan parkeerplaatsen voor vrachtwagens.

De laatste vergunning voor de bouw van het Mobility Center is inmiddels toegekend. Nu komt het er op aan het ook te realiseren. Het project maakt deel uit van het Limburgplan en werd jaren geleden al gelanceerd. Het strekt zich uit over een oppervlakte van 25 hectare en ligt aan de Taunusweg aan de kant van het kanaal zowel op het grondgebied van Genk als dat van Bilzen.

Het gebied wordt ingedeeld in zones, met elk een eigen faciliteit, die allemaal deel uit maken van het Mobility Centre. Zo komt er een centrum van de VDAB waar cursisten worden opgeleid voor de sector zwaar vervoer, distributie en bouw.

Fitness

In een technisch dienstencentrum zal er de klok rond een onderhouds- en reparatieservice voor vrachtwagens zijn. Voorts komt er een facilitair centrum met onder meer een hotel, shops, kantoren, carwash, tankstation en fitness-lokaal.

De groep Bruno ontfermt zich over het beheer er van.

“Ik schat dat alleen dit gedeelte een extra tewerkstelling van zo’n vijftig mensen teweeg brengt”, zegt Angelo Bruno. Staf Vermeulen, operation manager van het Mobility Center, raamt dat als alle fases achter de rug zijn en vier kernfuncties zijn ingevuld er drie- tot vierhonderd extra arbeidsplaatsen zullen zijn.

Parkeerplaatsen

Met het project willen de initiatiefnemers een antwoord bieden op de transportontwikkelingen op Europees vlak.

Ook in Vlaanderen is er al jaren een sterke vraag naar bewaakte parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Daarmee wordt de overlast elders beperkt en zal, naar verwachting, ook het aantal diefstallen van vrachtwagens en opleggers achteruit gaan. Het Mobility Center ligt op een steenworp van de E314, de E313 en de A2 en vlak aan het kanaal. Verwacht wordt dat de werken voor de bouw van de eerste fase tegen maart 2009 afgerond zullen zijn.

Chris NELIS

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio