Oben investeert 300.000 euro

Gebroeders Oben, gespecialiseerd in aluminium ramen, deuren en veranda’s, gaat dit en de komende jaren 300.000 euro investeren. Eerder werd al eenzelfde bedrag gestopt in automatisatie.

Eén en ander is bekendgemaakt in de marge van de viering vorig weekend van het vijftig jarig bestaan van het Zonhovense familiebedrijf. “De nieuwe investeringsgolf heeft te maken met de nieuwe Europese normeringen die er zijn gekomen in de bouw. Ik vrees dat dit heel wat nadelige gevolgen zal hebben voor de kleinere fabrikanten die zich met moeite zullen kunnen aanpassen aan deze nieuwe richtlijnen”, zegt bestuurder Jurgen Oben van Gebroeders Oben.

Het bedrijf zag het levenslicht in 1958 in de Spaarzaamheidsstraat in Hasselt, met het maken van stalen ramen en deuren. Later verhuisde het bedrijf in 1959 naar Zonhoven waar het vandaag, weliswaar op twee locaties nog altijd, ligt. In 1968 werd van vandaag op morgen overgeschakeld op aluminium, het opkomend materiaal in die jaren. Sindsdien is wel een en ander veranderd. Eerst en vooral is er het personeelsbestand dat bestaat uit 50 werknemers. Maar daarnaast zijn er ook de bouwnormen en

-verplichtingen die steeds strenger werden.

Industriegrond

“Bovendien is er het probleem van de industriegrond. We zouden maar wat graag in Zonhoven blijven, maar op onze huidige locatie kunnen en mogen we niet meer uitbreiden. Dat hebben we intussen opgelost met de stockage over te brengen naar een tweede vestiging op het industrieterrein De Waerde.”

Vandaag is de dagelijkse leiding in handen van vier opvolgers van de tweede generatie. “We verstaan ons bovendien perfect”, zegt Jurgen Oben. “Wij zijn van plan een familiebedrijf te blijven.”

Maurice VANHOYLAND

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio