Ishtar niet naar finale -'Onszelf niets te verwijten'

Ishtar, de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival, is er niet in geslaagd om door te stoten naar de finale van de liedjeswedstrijd. Ishtar werd dinsdagavond uitgeschakeld in de halve finale. Het is al sinds 2004 geleden met Xandee dat België nog eens in de finale stond.

ssimons

Ishtar nam deel met 'O julissi', een nummer dat geschreven werd in een verzonnen taal. Eén troost voor België: Dustin de kalkoen, de knotsgekke Ierse inzending, haalde de finale ook niet.

Na een nachtje slapen kon zangeres Soetkin Baptist het verlies verrassend goed relativeren. "Natuurlijk ben ik wel een beetje teleurgesteld, want stiekem hoopte ik toch wel op meer", vertelde ze vanochtend aan Radio 1. "Maar het was een fantastisch avontuur."

"Ons optreden in de halve finale was een echt hoogtepunt en het beste sinds we hier in Belgrado zijn", klopte Soetkin zich op de borst. "We kunnen onszelf niets verwijten."

De zangeres ging niet zover als Sergio destijds om de vroege Belgische uitschakeling te wijten aan vriendjespolitiek van bepaalde landen. "Het kan zijn dat bepaalde landen meer geneigd zijn om op elkaar te stemmen, maar hadden gehoopt om dat te doorbreken door op het verrassingseffect te spelen.

Soetkin blijft ondanks alles positief en gelooft dat deze prestatie een springplank kan zijn naar een succesvolle muziekcarrière.

Tien landen gaan door naar de finale op zaterdag:

De eerste tien finalisten

Griekenland Roemenië Bosnië-Herzegovina Finland Rusland Israël Azerbeidjan Armenië Polen Noorwegen

Donderdag vindt de tweede halve finale plaats.

Beluister het nummer van Ishtar nog eens via YouTube. De beelden dateren uit de voorrondes van Eurosong 2008.