Dwong Charles Taylor troepen tot kannibalisme?

Charles Taylor, de voormalig president van Liberia die terechtstaat voor oorlogsmisdaden in Sierra Leone, zou mogelijk zijn troepen gedwongen hebben tot kannibalisme en zelf ook menselijk vlees gegeten hebben.

ssimons

Moses Blah, Taylors kortstondige opvolger, verklaarde dat hij Taylor nooit mensenvlees zag eten maar dat hij de mogelijkheid dat dit ooit gebeurde niet kan uitsluiten. Blah sluit evenmin uit dat Taylor zijn soldaten opdroeg om de lijken van hun gevallen vijanden op te eten. Blah verklaarde wel dat hij ooit een soldaat van Taylor de handen van een slachtoffer zag roosteren en opeten.

Lever

In maart vertelde een getuige voor het Speciale Gerechtshof voor Sierra Leone dat Taylor strijders van zijn 'National Patriotic Front of Liberia' opdroeg de lijken van de vijand op te eten "om schrik aan te jagen."

Volgens Joseph "Zigzag" Marzah, die een hoge functie bekleedde onder Taylor, werden zelfs Afrikaanse vredesactivisten en personeelsleden van de Verenigde Naties vermoord en opgegeten. Hij zei ook dat Taylor ooit een menselijke lever opat in zijn bijzijn.

Taylor staat terecht voor Het Internationaal Gerechtshof in Den Haag; een proces in Sierra Leone zou het geweld opnieuw kunnen doen opflakkeren. Taylor pleit onschuldig voor moord, verkrachting, mishandeling en het inzetten van kindsoldaten tijdens de 10 jaar durende burgeroorlog in Sierra Leone, die in 2002 tot een einde kwam.

Meer over Internationaal Gerechtshof