IKEA-meubels voor De Sims

Print
IKEA-meubels voor De Sims

IKEA-meubels voor De Sims

Liefhebbers van ‘De Sims’ kunnen vanaf 27 juni de woning van hun virtuele mensjes inrichten met meubels van IKEA. Uitgever Electronic Arts sloot wereldwijd een deal met de Zweedse meubelketen voor de uitbreiding ‘The Sims 2: IKEA Woon Accessoires’. Goed nieuws voor de meer dan 430.000 leden van de Sims-community in de Benelux, die hiermee dat extra toefje realisme aan hun favoriete game kunnen toevoegen.

Gamers kunnen via de uitbreiding meubels in het spel laden die al jaren populair zijn bij IKEA, zoals de bekende witte boekenkasten (zie foto links). Het aanbod is zo divers en uitgebreid dat je eigenlijk elke kamer in het huis van je Sims knus kunt aankleden in je eigen stijl. Gaande van banken, zetels, bedden, tafels, stoelen, tv-meubels in alle denkbare kleuren en patronen tot interieuraccessoires zoals het bekende rode hartvormige kussen. Het beste nieuws: je hoeft die dingen niet zelf in elkaar te schroeven.

“Deze samenwerking is fantastisch. De huizen van je Sims worden nog unieker en bovendien voegt deze samenwerking extra plezier en inspirerende ontwerpopties toe”, zegt Rod Humble, hoofd van de De Sims-studio.

Ford en H&M

De community achter de game is enorm belangrijk voor de ontwikkelaars. “Spelers van ‘De Sims’ hebben specifiek om IKEAspullen gevraagd omdat de stijl perfect past bij hun inrichting. De samenwerking is een reactie op de wens van Sims-spelers om hun favoriete merken en producten uit de echte wereld terug te zien in de game.”

Het is niet de eerste keer dat Electronic Arts (EA) een pact sluit met een bestaand merk. Zo konden gamers al een auto van het merk Ford downloaden of hun virtuele kleerkast volhangen met outfits van H&M.