Zeven jaar cel voor Barry Mieremet

Print
Zeven jaar cel voor Barry Mieremet

Zeven jaar cel voor Barry Mieremet

Neerpelt - De correctionele rechtbank in Turnhout heeft Barry Mieremet (26) uit Neerpelt, de zoon van de vermoorde Nederlandse topcrimineel John Mieremet, veroordeeld tot zeven jaar cel. In totaal 14 personen stonden terecht voor een waslijst aan feiten.

Het doek is gevallen over het monsterproces tegen Barry Mieremet en 13 andere beklaagden. Ze stonden terecht voor onder meer afpersing, gijzeling, witwassen, valsheid, oplichting en ladingdiefstallen.

Kopstuk Barry Mieremet kreeg 7 jaar cel, 3 jaar minder dan het Openbaar Ministerie had geëist. Volgens rechter Rita Heylen schuwt Mieremet geweld en bedreigingen niet. “Via criminele praktijken is hij enkel uit op geldgewin”, meende de rechter. Mieremet kreeg wel de vrijspraak voor onder meer heling en witwassen.

Zijn advocaat overweegt om beroep aan te tekenen. “Mijn cliënt heeft een smetteloos strafverleden, maar dat vertaalt zich niet in de strafmaat”, aldus meester Herwig Declerck.

Franciscus Bleys was vooral verantwoordelijk voor enkele ladingdiefstallen. Hij kreeg met acht jaar de zwaarste straf. Georgette H. (53), de partner van Bleys, is veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan twee jaar effectief.

Maurice S. (55) uit Elsene kreeg als meester-oplichter eveneens acht jaar cel. Hij maakte tientallen slachtoffers geld afhandig. Chris T. (27) uit Hasselt, de zogenaamde bodyguard van Mieremet, is veroordeeld tot zes jaar. Acht andere beklaagden kregen straffen van twee tot vijf jaar. Vandeven Frans Vandeven (68), de bekende winkelkoning uit Olen, is vrijgesproken voor heling. Hij kocht een lading gestolen speelgoed aan. De rechtbank berekende het vermogensvoordeel op meer dan twee miljoen euro. Dat bedrag is verbeurdverklaard.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio