Cherie Blair hangt intieme was uit in memoires

Print
Cherie Blair hangt intieme was uit in memoires

Cherie Blair hangt intieme was uit in memoires

Precies zoals vroeger: Cherie Blair verdeelt de Britten andermaal in fervente voor- en tegenstanders. De vrouw van de ex-premier doet stof opwaaien met memoires waarin ze ook de meest intieme details van haar leven in Downing Street 10 niet verzwijgt.

“Speaking for myself” heet de autobiografie van Cherie Booth-Blair, die nu al enkele dagen voor vette koppen in de Britse pers zorgt. Het boek wordt in afleveringen voorgepubliceerd in de Times.

Bot

Cherie neemt geen blad voor de mond, ook niet over haar ontmoetingen met leden van het Britse koningshuis. Prinses Anne bijvoorbeeld die bot weigert om Cherie bij haar voornaam te noemen (“zo zijn wij niet opgevoed”) of prins Philip die nuchter vooruitblikt naar zijn levenseinde (hij zegt tegen Cherie dat hij de Olympische spelen van 2012 in Londen niet meer zal meemaken).

Miskraam

Verbazend zijn de intieme aspecten van haar leven die Cherie met het publiek wil delen. Al moet gezegd dat ze van haar eigen man al weinig privacy kreeg. Haar miskraam in 2002 werd meteen wereldkundig gemaakt omdat Blair bang was dat een afgeblazen vakantie anders “verkeerd” zou uitgelegd worden. De aanloop naar de Irak-oorlog was in volle gang en thuisblijven zou verklaard kunnen worden als een teken dat de aanval elk ogenblik kon plaatsvinden.

Dus maakte de 47-jarige Cherie mee dat het verlies van haar zesde kind in de pers werd gegooid terwijl ze nog van de (gedetailleerd beschreven) fysieke gevolgen aan het herstellen was.