Ishtar adopteert kolossali krokodilli

Print
Ishtar adopteert kolossali krokodilli

Ishtar adopteert kolossali krokodilli

Woensdag 14 mei stond op de agenda van Ishtar ingeschreven als “de dag van de kolossali krokodilli”. Wat dat betekende, bleek in de namiddag toen de enige krokodil van de Zoo van Belgrado werd geadopteerd.

In de tekst van ‘O Julissi’ zijn kolossali krokodilli zowat de enige verstaanbare woorden. Volgens componist en tekstschrijver Michel Vangheluwe gaat het liedje over “de onbevangenheid van de kindertijd. De kolossali krokodilli zijn dan de dingen waar een kind bang van is. Ze symboliseren de problemen waarmee mensen in het leven worden geconfronteerd.”

Om halfvier, gisterennamiddag, had de Belgische delegatie afgesproken aan de ingang van de Zoo van Belgrado. Directeur Vuk Bojovic aanhoorde met belangstelling de uitleg over het bezoek, maar moest tot zijn spijt meedelen dat de Zoo van Belgrado slechts één krokodil bezit.

Cadeautjes

In het krokodilverblijf werd die ene krokodil officieel geadopteerd. Ishtar is nu peter en meter van een kolossaal beest dat voortaan als Julissi door het leven gaat.

Vervolgens werd een doos geopend met allemaal cadeautjes. Om te beginnen een fraaie wenskaart met “Vele groeten aan ons petekind Julissi van Ishtar” erop. Verder een ingekaderde foto van de groep, om op te hangen in de kooi, en een knuffel, uiteraard een pluchen krokodil.