Sociaal plan bij Norbord in Genk goedgekeurd

Print
Sociaal plan bij Norbord in Genk goedgekeurd

Sociaal plan bij Norbord in Genk goedgekeurd

Genk - De werknemers van de Canadese spaanderplatenproducent Norbord in Genk hebben woensdag het sociaal plan van directie en vakbonden goedgekeurd.

Een eerste voorstel van sociaal plan werd vorige week nog met een ruime meerderheid verworpen wegens ontoereikend. In het nieuwe voorstel, dat de steun kreeg van ruim 73%, is voor de bedienden een afscheidsregeling volgens de formule-Claeys voorzien en een verhoogde wettelijke sluitingspremie. De vakbonden wisten het aantal naakte ontslagen bij de bedienden in de loop van de onderhandelingen ook terug te brengen van de oorspronkelijk aangekondigde 15 naar 6.

49 arbeiders naakt ontslagen

Ook bij de arbeiders zullen er in plaats van 70 slechts 49 naakte ontslagen doorgevoerd worden. Zij krijgen een extra premie van 865 euro bruto per anciënniteitsjaar, bovenop de wettelijk voorziene sluitingspremie. In het eerste voorstel van sociaal plan was een premie van 400 euro bruto voorzien. Bij het ministerie van Arbeid en Tewerkstelling wordt ook een aanvraag gedaan voor brugpensioen vanaf 50 jaar voor de arbeiders.

outplacementbegeleiding

Voor zowel de arbeiders als de bedienden werd er ook een budget uitgetrokken voor outplacementbegeleiding. De herstructurering bij Norbord in Genk is het gevolg van de sluiting van de verlieslatende afdeling spaanderplaten. Bij het bedrijf werken momenteel nog 160 mensen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio