Verwoesting in China nog groter dan verwacht

Print
Verwoesting in China nog groter dan verwacht

Verwoesting in China nog groter dan verwacht

Het aantal officieel bevestigde dodelijke slachtoffers van de aardbeving in China was woensdag opgelopen tot bijna 15.000. Maar duizenden mensen liggen nog onder het puin. Reddingsploegen hebben verscheidene afgelegen bergdorpen nog niet kunnen bereiken.

Het staatspersagentschap Xinhua meldde dat in alle getroffen provincies 14.463 doden waren geteld. In de bergstreek in de provincie Sichuan, waar zich het epicentrum bevond, zijn in het district Wenchuan enkele dorpen compleet verwoest, zei een hoge officier van de paramilitaire politie. Hij kon nog geen exacte cijfers over het aantal slachtoffers daar maken.

Driekwart van dorp sterft

Hulpverleners konden te voet het stadje Yingxiu bereiken. De situatie was er veel erger dan zij hadden verwacht. Van de 10.000 inwoners overleefden slechts 2.300 de beving van maandag. Duizend van hen zijn er zeer slecht aan toe, aldus Xinhua. Een weersverbetering maakte het woensdag mogelijk vliegtuigen met hulpgoederen te sturen naar gebieden die tot dusver onbereikbaar waren. Helikopters dropten voedsel en medicijnen.