Raketaanval op winkelcentrum verwondt veertien Israëli's

Print
Raketaanval op winkelcentrum verwondt veertien Israëli's

Raketaanval op winkelcentrum verwondt veertien Israëli's

Een Grad-raket die op een Israëlisch winkelcentrum terechtkwam, maakte minstens veertien slachtoffers. Er liggen ook nog winkelaars bedolven onder het puin.

De raket werd vanuit de Gazastrook afgevuurd in de richting van de zuidelijke stad Ashkelon. Het projectiel sloeg in op de bovenste verdieping van het Hutzot Shopping Center. Verscheidene mensen liggen bedolven onder het puin.

Volgens een politiewoordvoerder vielen er minstens veertien gewonden, waaronder twee kinderen. Eén slachtoffer zou ernstig gekwetst zijn.

"Gigantische militaire operatie"

De raketaanval kwam op het ogenblik dat de Amerikaanse president George W. Bush met de Israëlische premier Ehud Olmert overleg pleegde. Na de ontmoeting met Bush, verklaarde Olmert dat Palestijnen van de Gazastrook hun aanvallen op Israël moeten staken. "Anders lopen ze het risico op een gigantische militaire operatie."

Rondtrip

President Bush brengt samen met zijn echtgenote vijf dagen door in het Midden Oosten. Het echtpaar bezoekt Israel, Saudi Arabië en Egypte. De Amerikaanse president ontmoette reeds zijn Israëlische collega, Shimon Peres, in Jeruzalem. Hij houdt later vandaag een toespraak naar aanleiding van de zestigste verjaardag van de joodse staat.