Christy en Davy in de laatste fase van hun ruwbouw...

Print
Christy en Davy in de laatste fase van hun ruwbouw...

Christy en Davy in de laatste fase van hun ruwbouw...

Alken - Hier zijn we alweer met ons derde -en tevens laatste- verslagje, van de ruwbouw dan toch.
Op een dikke week tijd is alles van de ruwbouwfase afgewerkt. De spitsen van het dak en de schouw zijn gemetst, de vensterdorpels liggen intussen, het deurkaderement is geplaatst en de regenwaterput heeft zijn bestemming gevonden! Hier en daar nog wat kleine aanpassingen gedaan en onze ruwbouw is een feit geworden!

Tijd om natuurlijk een klein feestje te bouwen en de welbekende 'meiboom' te steken. Ik weet niet of 'het steken van een meiboom' overal in het Limburgse gekend is, en of het nog overal gedaan wordt, maar hier in onze streek steken wij nog altijd trots 'de meiboom'! Daar hoort natuurlijk een frisse bak bier bij, en hoe kan het ook anders… hier in Alken natuurlijk een frisse bak Cristallekes! Dat deed deugd!

Volgende week worden onze vensters ook al opgemeten. Levering zou ergens na het bouwverlof plaatsvinden. Dat is nog eventjes, maar dat is geen ramp. Dan kunnen we tussentijds ruim onze tijd nemen om de elektriciteit uit te slijpen. Het dak daarentegen komt volgende week al erop!

Tegen dat het zover is vermaken we jullie natuurlijk opnieuw met een vervolgverhaal en het nodige fotomateriaal, maar nu eerst de foto's van de voorbije week! Geniet ervan!

Auteur: Christy Vautmans

Dit artikel werd geschreven door een burger en kadert in het project 'Burgerjournalistiek'. Wil je ook graag artikeltjes schrijven? Lees dan het artikel over dit project.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio