Tongers Vesaliusziekenhuis werkt samen met kankercentrum Hasselt

Tongeren - Het Virga Jesseziekenhuis (VJZ) van Hasselt en het AZ Vesalius uit Tongeren hebben dinsdag een overeenkomst ondertekend waardoor een nauwere samenwerking op oncologisch vlak ontstaat. Oncologen van het Virga Jesseziekenhuis zullen voortaan in Tongeren consultaties doen waardoor de aanwezige expertise en ervaring worden gedeeld.
“De samenwerking komt de kwaliteit van de kankerbehandeling in Zuid-West Limburg zeker ten goede”, zegt algemeen-directeur Jean-Pierre Hermans. “Zoals overal neemt ook in deze regio het aantal kankerpatiënten jaar na jaar toe. Er is wel al een gespecialiseerd oncoloog in huis, maar toch is er duidelijk nood aan uitbreiding. Het blijkt heel moeilijk voor een regionaal ziekenhuis om een bijkomende oncoloog aan te trekken, omdat er nauwelijks oncologen beschikbaar zijn. In die optiek is een samenwerking met het grotere kankercentrum van het Virga Jesseziekenhuis logisch.”

“Eén van onze oncologen zal voortaan systematisch vier halve dagen per week beschikbaar zijn voor patiënten en zelfs voor doorverwijzende artsen in Tongeren”, legt medisch manager dokter Paul Bulens van het VJZ uit. “Daarnaast zal ook een hematoloog op vaste tijdstippen consultatie voor bloedziekten houden in het AZ Vesalius. Op deze manier is de continuïteit voor oncologische zorg in Tongeren verzekerd.”

Overleg
“Daarnaast komt er systematisch een gezamenlijk multidisciplinair oncologisch overleg tussen de artsen”, verzekert dokter Bulens. “Alle behandelingen die in Tongeren kunnen gebeuren, zullen ook daar uitgevoerd worden. Voor de minder courante oncologische behandelingen trekken de patiënten naar het Virga Jesseziekenhuis waar ook het Limburgs Oncologisch Centrum gehuisvest is, waarmee alle Limburgse ziekenhuizen al langer een samenwerking op het vlak van radiotherapie hebben.”

Het Hasseltse VJZ tekende eerder al samenwerkingsverbanden rond oncologie met het Salvator-St.-Ursulaziekenhuis, het St.-Trudoziekenhuis, het St.-Franciskusziekenhuis en het ziekenhuis van Diest.

Dirk JACOBS

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio