Britse Ministerie van Defensie geeft UFO-documenten vrij

Print
Britse Ministerie van Defensie geeft UFO-documenten vrij

Britse Ministerie van Defensie geeft UFO-documenten vrij

Onder druk van UFO-onderzoekers heeft het Britse Ministerie van Defensie documenten vrijgegeven waarin vermeende waarnemingen van vliegende schotels door de jaren heen staan beschreven. Opvallend is dat het aantal meldingen verdubbelde nadat de science-fictionfilm Close Encounters of the Third Kind van Steven Spielberg in 1977 in de bioscopen uitkwam.

Onder de vele verhalen zijn er ook enkele fascinerende zoals die van Luitenant-kolonel Charles Halt. Op 13 januari 1981 zag die een driehoekig object boven een veld zweven, om vervolgens weg te zoeven. Ook andere agenten namen het bizarre object waar en zeiden dat het bij het wegvliegen een enorm wit licht verspreidde dat het hele bos verlichtte. Onderzoekers die nadien de plek onderzochten troffen nadien drie driehoekige gaten aan waar een verhoogde intensiteit op de radar werd waargenomen.

Volgens Nick Pope, die 21 jaar voor het Ministerie van Defensie werkte, gaat het in de meeste gevallen om foutieve waarnemingen van meteoren of vliegtuiglichten. Sommige UFO-waarnemingen, vaak van politieagenten en piloten, zijn dan weer moeilijker te verklaren. Het rapport stelt dat er zeker vreemde dingen zijn waar te nemen aan onze hemel, maar dat er zeker geen bewijs is dat buitenaardse ruimtetuigen op onze aardbodem zijn geland.