Zonhoven VV naar finale eindronde

Print
Zonhoven VV naar finale eindronde

Zonhoven VV naar finale eindronde

Zonhoven - Zonhoven VV heeft afgelopen zondagnamiddag voor een prestatie van formaat gezorgd. De buren van Hades werden met 3-2 verslagen in de halve finale van de eindronde.

Na het 0-0 gelijkspel in de heenwedstrijd op Hades, beloofde het sowieso al een spannende derby te worden. En dat werd het... Een onvervalste thriller in ware Hitchcockstijl.

Na 5 minuten stond het al 1-0 via sluipschutter Vaios Karetsas die mooi bediend werd door Kris Degens. Hades kwam echter snel langszij en ging nog in de eerste helft zelfs over Zonhoven VV. Bij deze 1-2 stand bij de rust leek de koers gelopen. Hades stond met anderhalf been in de finale. Maar dat was dus zonder het Zonhovense karakter gerekend.

Het bleef ook in de tweede helft een spektakelstuk. De meer dan 500 opgekomen toeschouwers kregen onder een stralende zon meer dan waar voor hun geld. Terwijl Hades misschien wel het betere voetbal bracht, was het alweer de efficiëntie van VV die de doorslag gaf. Vaios Karetsas stond opnieuw aan het kanon en tekende met zijn 20ste treffer van het seizoen voor de gelijkmaker ongeveer 20 minuten voor tijd. Dat was het signaal voor Zonhoven om alles op alles te zetten. Hades werd er wat zenuwachtig van, maar prikte toch ook nog een paar keer gevaarlijk tegen. Dan de 85ste minuut. Hoekschop van Steven Slegers en Kristof Vaes stond op de juiste plaats om de onverhoopte winninggoal binnen te duwen. De scheidsrechter dreef de spanning dan nog wat op door nog meer dan 5 minuten extra te laten spelen. Maar na het verlossende eindsignaal was hem dat onmiddellijk vergeven!

Finale: Donderdag 15 mei om 19u op de Basvelden De finale van de eindronde wordt betwist in een heen- en terugwedstrijd tegen 's Herenhelderen (Tongeren). Zonhoven VV - 's Herenhelderen: donderdag 15 mei om 19u (Basvelden) 's Herenhelderen - Zonhoven VV: zondag 18 mei om 15u De winnaar promoveert naar 1ste provinciale!

zonhovenvv@telenet.be - www.zonhovenvv.be

AUTEUR: Patrick Nulens

Dit artikel werd geschreven door een burger en kadert in het project 'Burgerjournalistiek'. Wil je ook graag artikeltjes schrijven? Lees dan het artikel over dit project.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio