China vraagt hulp aan Hasselaar

Print
China vraagt hulp aan Hasselaar

China vraagt hulp aan Hasselaar

Hasselt - De aardbeving in de Chinese provincie Sichuan heeft al aan meer dan 12.000 mensen het leven gekost. Dat cijfer kan oplopen tot 60.000.

Duizenden liggen nog onder puin bedolven. De dodentol was wellicht hoger geweest, als de Chinese overheid geen strenge richtlijnen had uitgevaardigd voor de bouwindustrie, na de aardbeving van 1976, waarbij 255.000 mensen stierven.

Er zouden geen buitenlanders zijn bij de slachtoffers van de aardbeving van maandag, die met een kracht van 7.8 de sterkste van de laatste 30 jaar was. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken probeerde na de aardbeving in verbinding te komen met de zeven Belgen die zich in het rampgebied bevonden. Met vier van hen was dat dinsdagnamiddag gelukt.

Morning Tears

De Chinese overheid zocht zelf contact met Morning Tears, de vzw van Hasselaar Koen Sevenants. Morning Tears ontfermt zich over kinderen van terdoodveroordeelde ouders.
“In het gebied bevinden zich 7 gevangenissen. Vier zijn totaal verwoest. Men heeft ons gevraagd om een project op te starten voor de kinderen die nu wees zijn geworden”, zegt Sevenants, die eerstdaags naar China vertrekt.
“De vier projecten van Morning Tears in de regio bleven grotendeels gespaard. In een opvangcentrum is wel veel schade, maar er zijn geen gewonden.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio