Acht zwangerschappen in één Genkse familie

Print
Acht zwangerschappen in één Genkse familie

Acht zwangerschappen in één Genkse familie

Genk - Bij de familie Scrugli in de Plataanstraat in Winterslag is het vanaf juni acht maanden lang maandelijks geboortefeest.

Drie kinderen en vijf kleinkinderen van mama Carmela Gallista zijn immers samen zwanger en zullen beurtelings de verloskamer passeren. Carmela, die zelf het leven schonk aan 18 kinderen, zal daarmee aan de basis liggen van 71 geboortes.

In de mijnwerkerswoning van de in 1994 overleden Nicola Scrugli is het een kinderkakofonie van jewelste. Rondrennende, zeurende en schreeuwende ukken. Maar geen spoor van ergernis bij de grote familie Scrugli. Kinderen maken er niet alleen deel uit van het leven, ze zijn er het leven.

Mama Carmela Gallista heeft er achttien ter wereld gebracht. Drie van hen moesten omwille van wiegendood die al snel verlaten. De vijftien resterende kinderen zorgden voor nog veel meer nazaten.

“Tot nu toe voor 39 kleinkinderen. En daar komen er, de komende acht maanden, nog eens drie bij”, zegt Lucia, de oudste dochter van Carmela die het leven schonk aan zes van die kleinkinderen.

Maar ook de kleinkinderen op hun beurt waren nog eens goed voor zes achterkleinkinderen. “En ook daar komen er nog eens vijf bij”, gaat Lucia verder.

“Als we alles bij elkaar optellen dan hebben mijn ouders het leven geschonken aan 71 mensen. Als we daar de partners van kinderen en kleinkinderen bijtellen, dan hebben we een eerstelijnsfamilie met 106 mensen en voor de vierde maal op rij vier generaties van hetzelfde geslacht."

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio