Limburgdag met de gouverneur

Limburgdag met de gouverneur

Limburgdag met de gouverneur

Hasselt - Het zijn drukke dagen voor Yanaïka en Stephanie. Maar toch hadden ze tijd om ons even in hun dagboek te laten gluren.

“Zondagavond hadden we een Limburgdag in ons restaurant om het Limburggevoel wat aan te wakkeren. Gouverneur Steve Stevaert en ex-Miss België Virginie Claes waren er ook bij. We moesten onze gerechten maken met Limburgse ingrediënten en achteraf is er het Limburgs volkslied gezongen. Echt dikke ambiance.”

“‘s Maandags is ‘Het Belang van Limburg’ samen met Bloemen Thomas de zaak komen opfrissen met planten en bloemen. Het is echt geweldig wat ze hier gedaan hebben. Het restaurant ziet er nu nog chiquer uit. ‘s Avonds was er een actie waarbij onze souschef Filip geveild werd voor 500 sms’jes. Voor alle duidelijkheid: de winnares, één van onze nieuwe medewerksters, mag hem alleen lenen om te koken.”

‘s Morgensvroeg zaten we al om vijf uur in de wagen naar Oostende voor een debat met David en Lins. Tegenwoordig slapen we twee uur per nacht. Na de service gaat het personeel meestal op pad om sms’en te ronselen. Mensen een flyer in de handen duwen is niet genoeg. Ze stemmen pas echt als je ze duidelijk maakt dat je job ervan afhangt. Er zijn ook heel veel jongeren die zich spontaan komen aanbieden aan ons restaurant om flyers uit te delen. Dat is echt wel cool. Gisteren stond hier een man met een doos chocolaatjes met onze afbeelding erop. Die mochten we verkopen in ruil voor sms’en. We krijgen echt wel veel steun van de mensen op straat. Een paar dagen geleden waren we nog op stap in de Antwerpse discotheek ‘Red & Blue’ met Lins van restaurant Mattize. De fuifgangers begonnen spontaan onze namen te scanderen.”
Er duiken ook wel figuren op met minder goede bedoelingen. Mensen die zeggen dat ze wel wat sms’en kunnen ‘fixen’ als we hen een deel van het prijzengeld geven. Maar dat willen we niet. Als we winnen, moet het eerlijk gebeuren.”

Stampvol
“Exquisa is ondertussen volgeboekt tot begin juli en onze agenda zit stampvol. De schoonbroer van Steffie ligt in het ziekenhuis, maar we hebben die nog niet kunnen bezoeken. Onze familie hebben we ook al weken niet meer gezien. We krijgen steeds meer klachten uit die hoek. Maar goed, nog even doorbijten.”

Groetjes van Yanaïka en Steffie
Stemmen voor Exquisa kan nog tot zaterdagavond 21 uur: sms ‘Hasselt’ naar 3274 of bel naar 0905/53002.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio