Bordjes moeten jagers uit Jacky’s bos houden

Bordjes moeten jagers uit Jacky’s bos houden

Bordjes moeten jagers uit Jacky’s bos houden

Hoeselt - Gepensioneerd autohandelaar Jacky Comhair heeft in zijn bos - zo’n zes ha groot - bordjes gehangen met opschriften als ‘Jagen verboden.’ Op percelen naast zijn bos is jagen toegelaten, en blijkbaar volgen jagers soms de dieren naar het bos van Comhair.

Fietstoeristen die de afgelopen dagen tussen Hoeselt-centrum en knooppunt 123 van het fietsroutenetwerk reden, konden niet langs de bordjes kijken. Zes hectare natuurgebied daar is eigendom van gepensioneerd autohandelaar Jacky Comhair. In de volksmond wordt het gebied ook ‘Jacky’s bos’ genoemd.

Comhair: “Ik heb die borden geplaatst om de jagers duidelijk te maken dat ze uit mijn bos moeten blijven. Daarover zijn in het verleden al conflicten geweest. Momenteel huur ik een weg als doorgang naar mijn bos en om me te koeioneren, proberen de jagers die nu op te kopen. Wandelaars zijn er wel altijd welkom, ik heb ook enkele borden geplaatst om dat duidelijk te maken. Als er nog jagers zouden komen, wordt steeds de politie verwittigd.”

Volgens voorzitter van de milieuraad François Jacobs is er wel een jachtrecht op de percelen die grenzen aan Jacky’s bos. Jacobs: “Maar jagers vinden het niet leuk wanneer de dieren wegvluchten naar Jacky’s bos en overschrijden dan de grens van hun jachtgebied. Zelf merkte ik onlangs op dat jagers op sommige natuurpaden bordjes plaatsten met als opschrift ‘Heden jacht’ en daarbij een verbodsteken voor wandelaars. Dat bord is dan tien dagen blijven staan, dus heb ik maar klacht ingediend bij de politie.”

FrPe


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio