Protest van school tegen onveilige Ranonkelstraat

Protest van school tegen onveilige Ranonkelstraat

Protest van school tegen onveilige Ranonkelstraat

Hasselt - Maandag hebben 270 leerlingen van het lager onderwijs van de vrije basisschool De Kievit in Kiewit een manifestatie gehouden. Hiermee wilden ze de onveilige situatie in de Ranonkelstraat nog eens in de aandacht brengen.

“Dit is een levensgevaarlijke straat”, meent directeur Wilfried op’t Roodt. “Deze straat is veel te smal en er is geen fietspad. Bovendien moeten auto’s in beide richtingen over een baanvak dat nauwelijks geschikt is voor één wagen. Wij hebben op een doorsnee vrijdagmorgen tussen 7 en 9 uur eens 165 fietsers, 283 auto’s, 4 bussen en 3 voorbijrazende treinen geteld. Voor de fietsers is dit een levensgevaarlijke weg. We vragen al jaren naar een vrijliggend fietspad, zodat de kinderen veilig naar school kunnen.”

Om de actie kracht bij te zetten, werd de hele lengte van de Ranonkelstraat getooid met rode en zwarte ballonnen en werden affiches met spreuken aan de prikkeldraad van de aanpalende weilanden bevestigd.

Schepen Johan Vanmuysen was ontgoocheld door de actie: “Dit dossier loopt, dat weten ze in Kiewit heel goed”, stelt hij. “We moeten hier bijna zeker overgaan tot onteigening van gedeeltes van het aanpalende weiland om daar een vrijliggend fietspad aan te leggen. De voorbereidende operaties zullen nog dit jaar afgerond worden, zodat het fietspad in de loop van 2009 aangelegd kan worden. Sneller is echt onmogelijk.”
Dirk JACOBS

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio