“De foto komt later zeker op haar kamer”

Lanaken - Gisteren heeft het gemeentebestuur baby Keana Ghelen in de armen van haar gelukkige mama verwelkomd in het gemeentehuis als 25.000ste inwoner. Keana sliep al die tijd rustig door. De ouders en opa Pierre straalden van geluk.

“Voor de gemeente betekent de geboorte van jullie dochter zoveel als een mijlpaal”, sprak burgemeester Guido Willen de ouders toe. “We hebben lang uitgekeken naar die 25.000ste Lanakenaar. Vanaf november vorig jaar hebben we de schommelende evolutie van het aantal inwoners nauwlettend in het oog gehouden. Met de komst van jullie dochtertje hebben we zekerheid: we vieren met haar onze 25.000ste inwoner. We feliciteren jullie en wensen Keana een lang en gelukkig leven.” Aan de trotse vader Erwin overhandigde hij een flinke mand met streekproducten.

Voor ouders Erwin en Stefanie Ghelen is de naam Keana niet toevallig gekozen. Mama Stefanie: “Zij is ons tweede kindje. Ons eerste overleed in 2006 een week na de geboorte. Het was een zoontje, dat we Keanu hadden genoemd. Vandaar nu Keana, als een blijvende herinnering.”

De toespraak van de burgemeester, het gesprek met de ouders en het geflits van de fotografen, het kon Keana allemaal niet deren: ze sliep ongestoord door in mama’s armen alsof ze thuis in haar bedje in haar stille kamer lag.

Papa Erwin: “Natuurlijk zullen we een foto van deze ontvangst in haar kamer hangen. En later zullen we het haar allemaal vertellen.” Zal Keana dan begrijpen dat haar geboorte ook gevolgen had voor de gemeentepolitiek? Burgemeester Willen: “Met deze 25.000ste inwoner stijgt Lanaken een categorie in de rangschikking van de gemeenten. Dat heeft een paar gevolgen. Het belangrijkste daarvan is dat we bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2012 29 raadsleden zullen moeten kiezen, twee meer dan nu.”

Hoewel hij zich helemaal op de achtergrond had gehouden, hadden we opa Pierre Ghelen (76) toch opgemerkt. “Ja, ik ben ook meegekomen. Dit is toch een unieke gebeurtenis. Zij is mijn achtste kleinkind. Ik zal veel met haar gaan wandelen.”

Sylvester HOUSEN

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio