“Tevreden met loting”

Lommel - We troffen KVSK-trainer Guido Brepoels gisteren toen hij net terug was van de begrafenis van François Sterchele.

Begin dan maar over de loting van de eindronde. “Hoe onvoorstelbaar verdrietig deze dag ook verliep, we moeten verder”, slikte hij een brok in zijn keel weg. Nota bene, KVSK United start in de eindronde thuis tegen Oud- Heverlee Leuven, de ex-club van Guido Brepoels.

“Drie jaar geleden speelde Sterchele voor OHL en promoveerden we mede dankzij zijn inzet via de eindronde naar tweede klasse”, aldus Brepoels. “Toen ik vandaag langs zijn kist liep heb ik beloofd dat we nu voor hem gaan vlammen. Wat de loting betreft, ben ik tevreden. We openen thuis tegen Leuven, dat moet een echte kaskraker worden. Ik doe via deze weg een oproep aan onze fans. Als zij massaal komen opdagen en ons naar de overwinning schreeuwen, zijn we goed gewapend om vijf dagen later ook de hel van Deurne te overleven. Maar laten we niet verder kijken dan de eerstvolgende wedstrijd, want die is op dit moment de belangrijkste. Ik leef op goede hoop, voor eigen volk kunnen mijn spelers nog altijd iets meer.”

In de competitie wonnen jullie twee keer van Leuven, met een doelsaldo van liefst 8-1. Gaat dat zaterdag nog in de kopjes spelen?
“Moeilijk te zeggen. Op mentaal vlak hebben we hierdoor mogelijk een streepje voor op OHL. Anderzijds kunnen zij zich ook dubbel plooien en zeggen: Dat nooit meer. Van één zaak ben ik wel overtuigd: als iedereen er alles voor doet, hoeven we geen enkele tegenstrever te vrezen. Het zwaartepunt in deze eindronde ligt volgens mij rond de derde en vierde wedstrijd. Wij spelen dan twee keer tegen Tubeke. Doen we dan nog mee, dan zie ik het heel rooskleurig in.”
Voor het zover is, staat opnieuw een droevige gebeurtenis op het programma. Zaterdag wordt een uitgebreide delegatie van United op de begrafenis van de schoonbroer van keeperstrainer Peter Emmers verwacht.

PiDi

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio