Zwembad Kapermolen deels gesloten

Zwembad Kapermolen deels gesloten

Zwembad Kapermolen deels gesloten

Hasselt - Op Kapermolen in Hasselt heeft men een gedeelte van het golfslagbad moeten afsluiten uit veiligheidsoverwegingen.

“In het tussenseizoen hebben we een groot gedeelte van de vloer van het golfslagbad met polyester bekleed”, zucht sportschepen Brigitte Smets. “De tegels uit de vroegere vloer komen nu echter los en proberen door het polyester te drukken, wat scherpe randjes en dus een gevaar voor snijwonden oplevert”, vertelt directeur-ingenieur Marc Swyngedouw.

“Daarom hebben we nu het golfslagbad tijdelijk voor zowat een derde afgesloten, puur uit veiligheidsoverwegingen. We hebben niet meteen een kant en klare oplossing voor een probleem dat zich onder water afspeelt. Het zwembad leeg laten lopen om de herstelling uit te voeren is uitgesloten, want de installaties bedienen de drie baden tegelijk. We zouden dan dus alle baden leeg moeten laten lopen, 3,8 miljoen liter water ineens. Daarom zoeken we naar een oplossing onder water. Hoeveel dat zal kosten en voor wie de factuur zal zijn, is nog niet duidelijk. We willen zeker proberen het golfslagbad tegen de zomervakantie helemaal bruikbaar te hebben. Als er geen oplossing gevonden wordt, blijft dit deel van het bad afgesloten en repareren we de vloer in de herfst.”

DJ


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio