“Een echte meidenwinkel”

“Een echte meidenwinkel”

“Een echte meidenwinkel”

Lommel - Suzanne van Ginkel (39) vormde een vroegere kledingzaak om tot ‘Moeders & Dochters’. Een pand vol leuke spullen voor kleine meisjes, tieners en dames. “Een echte meidenwinkel. Meisjes en vrouwen tot 80 vinden hier hun gading”, vertelt eigenares Suzanne.
Twee jaar woont Suzanne in het gehucht Kattenbos. “Zelf heb ik drie dochters: Rhodé (9), Loïs (7) en Krisje (6). Geregeld vroegen vriendinnen me waar hun spulletjes vandaan kwamen. Dan moest ik ‘Zeist’ antwoorden. Bij Utrecht. Daar komen we vandaan. Best ver weg. Waarom dan in Lommel niet starten met een zaak? Ik vond dat niet zo vanzelfsprekend. Ik ben operatieverpleegkundige, heb een diploma sociaal-pedagogisch werk. Vroeger wou ik altijd dokter worden. Nu besef ik pas dat het dit is wat ik zocht. Toen ik in april merkte dat dit pand vlakbij de hoofdwinkelstraat vrijkwam, aarzelde ik geen moment. Ons logo is in het roze, traditioneel de kleur voor meisjes. Lekker ouderwets. Een bewuste grap. Zoiets moet kunnen. Moeders en dochters hebben toch een speciale band met elkaar en meisjes doen dikwijls graag zoals mama. Vandaar onze naam.”

Lingerielijn
Wie op zoek is naar een aparte attentie, is hier aan het goede adres. Suzanne: “De mensen mogen best de tijd nemen om iets uit te zoeken. Dat heb ik graag.” Er staan allerlei spullen voor de inrichting van de meisjeskamer, er hangt een Italiaanse lingerielijn aan de kapstokken, een heel assortiment bad- en strandmode van maatje 86 tot 134 en er is nachtkledij voor meisjes.

"Er is een verkleedpartijlijn met prinsessenkleedjes en we hebben sieraden voor alle leeftijden. Allemaal fair trade. Daar let ik op. Het is van belang dat de mensen die dit maakten betaald worden om wat ze waard zijn.”

Celine LAVAERTS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio