Strijkstudio Lommel opent vandaag zijn deuren

Vandaag opent het plaatselijke PWA-kantoor een strijkatelier in Lommel. ‘Strijkstudio Lommel’ ligt langs de Adelberg en is binnen een kring van zowat 20 kilometer het enige PWA-strijkinitiatief in de regio.

Dinsdag om 8 uur kan iedereen met propere was binnenstappen in het atelier.

“Zo vlak na de feestdagen willen de mensen vast hun was gestreken hebben”, steekt PWA- en dienstenchequesverantwoordelijke Ann Grevendonk van wal. De strijkstudio neemt het hele gelijkvloers van een woning in met twee professionele strijkmachines in het atelier, een ontvangst- en opslagruimte en personeelskantine.

“Eén uur strijk kost één dienstencheque (7 euro). We kunnen wekelijks 80 uren strijk aan”, legt Ann uit. “Dat betekent 40 klanten. Negen vrouwen kregen al een strijkopleiding. In de toekomst willen we nog uitbreiden. Onze poetshulpen kunnen we na een opleiding hier inzetten. Er is wel degelijk nood aan ons PWA-strijkatelier. Bovendien doen we op deze manier aan duurzame tewerkstelling. We starten met twee machines zodat het atelier verder kan draaien, mocht er iemand van de strijksters afwezig zijn. We hebben bewust gezocht naar een huis dat net buiten het Lommelse centrum lag. De Strijkstudio ligt nu op een invalsweg. Men kan er pal aan de deur parkeren, even binnenwippen en via de Adelberg opnieuw vlot vertrekken. Afhankelijk van de vraag, kunnen we in dit zelfde pand nog uitbreiden én eventueel denken aan het ophalen en terugbrengen van de gestreken was bij de particulieren.”

CL


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio