Woonhuis vernield door brand

Tongeren - Aan de Groenstraat in Tongeren is zaterdagnacht een woonhuis zwaar beschadigd door een uitslaande brand. De bewoonster kon zichzelf redden, maar moest met een rookintoxicatie wel naar het
Vesaliusziekenhuis.

Omstreeks 23.30 u brak een brand uit in een alleenstaande woning aan de Groenstraat. De 67-jarige Lieve Byloos liep in paniek naar de overburen. Even later wilde ze terug naar binnen gaan om haar hond te bevrijden, maar die was al zelf naar buiten gelopen. Toen de brandweer van Tongeren aankwam, sloegen de vlammen al door de ramen. De benedenverdieping brandde volledig uit. Boven was er veel rookschade.

“Het vuur is vermoedelijk ontstaan in de linkerhoek van de woonkamer op het gelijkvloers”, aldus korpschef Jean-Luc Loncke. “Volgens de eerste vaststellingen zou een technisch defect aan de computer de oorzaak zijn. Het is een korte, maar hevige brand geweest. De hitte was enorm. Het huis is onbewoonbaar.”
De bewoonster werd eerst door de buren opgevangen. Bevangen door de rook, was ze in shock. Ze zal achteraf bij haar kinderen terecht kunnen. Haar hond had ook te kampen met ademhalingsproblemen. De brandweer kwam achteraf terug om de ramen af te schermen.

DiRo

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio