Urbanus in 3D met De 3D-bielen

In het Wijnegem Shopping Center is zaterdag de 129ste Urbanus-strip voorgesteld. Die is met 3D-beelden anders dan de 128 vorige. Titel? ‘De 3D-bielen’.

wverhaert

De Urbanusstrip, dit jaar een kwart eeuw oud, is een gevestigde waarde in het Vlaamse striplandschap. “Onder meer”, zo zei Johan De Smedt, uitgever strips bij Standaard Uitgeverij terecht, “dankzij het undergroundgevoel van de reeks.”

Voor deze 129ste wilde tekenaar Willy Linthout toch iets helemaal anders: “Ik wilde eens zo’n strip als Toy Story. Of Shrek. Hoe zouden onze figuurtjes eruit zien in 3D-stijl?”

Studio Bal Gehakt

En daarvoor gingen Linthout en Urbanus in zee met de Brugse Studio Bal Gehakt, bekend van de Daan en Seppe-filmpjes op TMF. “In feite is het gekkenwerk geweest eer de personages driedimensionaal oké waren. Op een bepaald moment was Bal Gehakt er achttien uur per dag mee bezig. Voor juffrouw Pussy hebben ze zelfs twee prototypes ontworpen: een met en een zonder kleren. Nee, het is niet uitgesloten dat we onze strip zo, via multimediale weg, nog zullen presenteren. We zien wel.”

En wat vond de driftig signerende Urbanus ervan? “Schrijf maar dat ik m’n hoofdredacteurschap bij Het Belang serieus mis. Nu ben ik van armoe alweer een strip moeten beginnen.”