Monza in Ethias Arena

Monza heeft voor de videoclip van de single ‘Attica’, de titelsong van het gelijknamige album, de grote, lege Ethias Arena als locatie gekozen. “Veel mensen vinden deze industriële hal lelijk, maar ik vind ze fantastisch”, zegt frontman én regisseur van de clip Stijn Meuris. Vanaf einde mei zal ze te zien op tv.

wverhaert

“Ik wilde enkele elementen van onze ‘Rock Im Ring’-circustournee, die trouwens fantastisch loopt, in de clip brengen”, zegt Stijn Meuris. “Een deel van de setting en de kostuums die we dragen, verwijzen naar die tour. De Ethias Arena zelf zal niet te zien zijn, maar je gaat wel de leegte en kilte van deze gigantische hal voelen.”

Terwijl de jongens van Monza in de circusring staan te spelen, bewegen enkele dansers en figuranten rondom hen, onrustig door elkaar. “Die dynamiek en onrustigheid symboliseert ‘Attica’”, aldus Meuris. “Het nummer gaat over de angst die er heerst in de betere buurten, terwijl ik zelf dat gevoel helemaal niet heb.”

Heftig

“‘Attica’ is niet ons meest melodische nummer, maar het is heftig en past bij de groep. Het straalt de goesting uit die wij momenteel hebben: hongerig om te spelen, goesting in de zomerfestivals.”

“Het woord ‘Attica’ betekent op zich helemaal niets. Toch heeft het volgens mij iets krachtig en strijdlustig. Ik heb het leren kennen via de film ‘Dog Day Afternoon’, waarin Al Pacino de term als revoltesymbool uitroept. Als woordengek hou ik wel van woorden die enkel suggesties geven, maar geen échte betekenis hebben.”

Leuk weetje: Stijn Meuris regisseert, als frontman van de groep, de clip zelf.