Eerste kersen kosten 22,5 euro per kilo

Bij de Belgische Fruitveiling (BFV) in Sint-Truiden is maandag de eerste levering kersen van het nieuwe seizoen verkocht voor 22,5 euro per kilogram.

wverhaert

Acteur Roel Vanderstukken kwam de opbrengst van de eerste levering per helikopter in ontvangst nemen. Hij kwam als peter van de vzw Medi Clowns, de organisatie die ziekenhuis- en thuisbezoeken voor zieke kinderen organiseert.

Fruitteler Kurt Notelteirs uit Broechem bij Ranst slaagde opnieuw erin in Belgische primeur kersen aan te bieden op de Belgische Fruitveiling. De bijna 50 kilo kersen van de variëteit ‘Bigarreau Burlat’ werden verkocht aan 22,5 euro de kilo. De opbrengst, aangevuld met extra giften van de kopers, ging intregraal naar de Medi Clowns.

2.000 ton

De primeurkersen zijn gekocht door marktkramer Werner Bruyninckx uit Glabbeek en fruitgroothandel Coccinelle uit Geel. De eerster kersen zijn er trouwens tien dagen vroeger dan vorig jaar. Vorig jaar commercialiseerde de BFV nog bijna 2 miljoen kilogram kersen, goed voor iets meer dan 40 procent van de gezamenlijke aanvoer op alle Belgische veilingen. De veiling is alvast optimistisch over de aanvoer van zoete kersen dit seizoen. Als het mooie weer nog een tijdlang aanhoudt, verwacht de veiling zowat 2.000 ton zoete kersen te kunnen aanleveren.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio